G霵deren Mesaj Tarih Kategori
Cengiz Cetinkaya Dedelerimizin k繹yde bize has yapt覺覺 yemekler malesef unutulmaya y羹z tutmu bulunuyor. Bunlarin tariflerini toparlay覺p video ile gelecek nesillere b覺rakmak 羹midi ile k羹癟羹k bir proje daha yapal覺m dedik. Katk覺lar覺n覺z覺 bekliyoruz. 2019-07-23 diger
Cevap G霵deren Cevaplar Cevap Tarih
Yusuf

KESKEK

Malzemeler:

  • Dövülmü buday -1 kilo
  • Dermason fasulye 1 çay barda覺
  • Tavuk baget -5 tane
  • Soan- 2 tane
  • Tereya覺-50 gr
  • Pul biber – 1 çorba ka覺覺
  • K覺rm覺z覺 toz biber 1 çay ka覺覺
  • Tuz – bir miktar, iste bal覺

Yap覺l覺覺:  Öncelikle budaylar覺 ve fasulyeleri iyice y覺kay覺n. Derince bir tencere içine fasulye,  tavuk bagetler ve buday覺 koyup üzerine kaynam覺 su ekleyin. Su buday miktar覺ndan daha fazla olmal覺d覺r. Bunun sebebi buday覺n suyu çok fazla çekmesidir. Bu ekilde tencere kaynad覺ktan sonra k覺s覺k atee ayarlan覺r ve içine tuz eklenir. 20 dakika geçtikten sonra içindeki tavuk bagetler ç覺kar覺l覺r ve etleri kemiklerinden ayr覺larak parçalan覺r. Bu parçalar yeniden tencere içine konuluyor ve budaylar tamamen yumuayana kadar pimeye devam eder. Yemek pierken dier yandan bir tava içine soanlar覺 küçük parçalar eklinde doran覺r ve tereya覺 ile birlikte pembeleene kadar kavrulur. Daha sonra içine pul biber, k覺rm覺z覺 toz biberi eklenir. Pimekte olan soanlara bir su barda覺 kadar souk su eklenir ve daha sonra kekek yemei üzerine bu en son yap覺lan kar覺覺m eklenir. Yakla覺k 15-20 dakika tencere kapa覺 kapat覺l覺r ve dinlendirilir. En son biraz dinlenmi ekilde servis edilir.

2019-07-27
Yusuf C

MISIR EKMEGI

M覺s覺r Ekmei Tarifi 襤çin Malzemeler

-1 kg m覺s覺r unu

-1 paket kabartma tozu

-3 yemek ka覺覺 yourt

-yar覺m su barda覺 s覺v覺 ya

-tuz

-1 tatl覺 ka覺覺 eker

-yar覺m su barda覺 un

-su (kaynar olacak)

M覺s覺r Ekmei Tarifi Yap覺l覺覺

  1. Tüm malzemeler yourma kab覺na al覺n覺r, üzerine kaynar sudan 1 su barda覺 kadar dökülerek ka覺kla kar覺t覺r覺l覺r.

  2. Yava yava az miktarda kaynar su ilave edilip elle yourulmaya balan覺r.

  3. Suyu az az ekleyerek k覺vam alana kadar yorulur. F覺r覺n tepsisi güzelce yalan覺r.

  4. Üzerine un serpilir ve hamur tepsiye al覺n覺r. Elle ekmek eklinde ekillendirilir.

  5. Üzerine hafif un serpilerek 190 derecede k覺zar覺ncaya kadar piirilir.

  6. K覺zar覺nca f覺r覺n覺n derecesini düürüp 5 dakika daha piirip f覺r覺ndan alabilirsiniz. Afiyet olsun

2019-07-27
Yusuf C

KÜLÜK

3-4 su barda覺 un

  • Yar覺m paket ya maya (veya 1,5 tatl覺 ka覺覺 instant maya)

  • 1 tatl覺 ka覺覺 tuz

  • 1 çay ka覺覺 eker

  • 2 su barda覺 kadar 覺l覺k su

 

Önce ya maya ile ekeri kar覺t覺r覺n ve 覺l覺k su ile eritin. Ard覺ndan kar覺覺ma unu ve tuzu ilave edin. Tuzunu da ekleyip yava yava 覺l覺k su katarak yourmaya balay覺n. 襤yice yourduunuz hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanmas覺 için kenara al覺n.

Mayalanan hamurdan portakal büyüklüünde parçalar kopar覺n. Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak yar覺m santimetreden daha kal覺n olacak ekilde aç覺n. Açt覺覺n覺z bazlamalar覺 üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya b覺rak覺n.

Yap覺maz tavan覺z覺 k覺zd覺r覺p hamurlar覺 teker teker piirmeye balay覺n. Piirirken 2 dakikada bir alt üst ederek iyice kabarmalar覺n覺 salay覺n. Her iki taraf覺n覺 da iyice piirin. Bazlamalar覺n覺z haz覺r.

(Türkiyede Bazlama olarak bilinir ama sinopta Külük diyoruz)

2019-07-27
Yusuf C

TIRIT

Yapilisi :
Yufgayi sarip 5cm uzunlukta kesip dik olarak tepsiye koyioruz
harslanmis tavukun suyu ve et parcalirini yufganin üstüne döküoruz ve ezilmis ceviz koya bilirsiniz

Videonun son 4 dakikasi gecerli

2019-07-27
Yusuf C

MANCAR

 

1.5 litre su

  • 1 demet karalahana
  • 1 su barda覺 pilavl覺k bulgur
  • 3 soan
  • Yar覺m su barda覺 zeytinya覺
  • 1 yemek ka覺覺 biber salças覺
  • 1 küp eker
  • Tuz
  • K覺rm覺z覺 pul biber

 

Suyu geni bir tencereye al覺n. 襤nce dorad覺覺n覺z karalahanay覺 ilave edip 5 dakika kaynat覺n. Bulguru ilave edip kaynatmaya devam edin. Bulgurlar hafif imeye balay覺nca ocaktan al覺n ve bir süzgeç yard覺m覺 ile süzün.

  • Yemeklik dorad覺覺n覺z soanlar覺 zeytinya覺nda soteleyin. Salça ve bulgurlu kar覺覺m覺 ilave edip kavurmaya devam edin. Küp eker, tuz ve k覺rm覺z覺 pul biberi ilave edip kar覺t覺r覺n. Ocaktan al覺p s覺cak servis yap覺n.
2019-07-27
Yusuf C vv vv
KESTANE BREGI
Malzemeler:
8 B繹reklik yufka
Harslanmis kestane 1kg
Zeytin yagi
Saci biraz yaglioruz ilk yufgayi sacin 羹st羹ne seriyoruz. Yufkayi biraz su - siviyag karisimi ile biraz islatiyoruz ve seker ile hasladimiz kestaneyi uzerine serpiyoruz. Bu islemi son yufkaya kadar tekrarliyoruz. Saci istiyoruz ve b繹regi iki tarafli arada sivi yag surerek pisiriyoruz.
2019-07-28
Yusuf Hamur kesmesi 2019-08-02





MESAJA CEVAP YAZMAK ISTIYORSAN
Adin:
MESAJINIZ