Gönderen Mesaj Tarih Kategori
Cengiz Cetinkaya Dedelerimizin köyde bize has yaptığı yemekler malesef unutulmaya yüz tutmuş bulunuyor. Bunlarin tariflerini toparlayıp video ile gelecek nesillere bırakmak ümidi ile küçük bir proje daha yapalım dedik. Katkılarınızı bekliyoruz. 2019-07-23 diger
Cevap Gönderen Cevaplar Cevap Tarih
Yusuf

KESKEK

Malzemeler:

  • DövülmüÅŸ buÄŸday -1 kilo
  • Dermason fasulye 1 çay bardağı
  • Tavuk baget -5 tane
  • SoÄŸan- 2 tane
  • Tereyağı-50 gr
  • Pul biber – 1 çorba kaşığı
  • Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
  • Tuz – bir miktar, iste baÄŸlı

Yapılışı:  Öncelikle buÄŸdayları ve fasulyeleri iyice yıkayın. Derince bir tencere içine fasulye,  tavuk bagetler ve buÄŸdayı koyup üzerine kaynamış su ekleyin. Su buÄŸday miktarından daha fazla olmalıdır. Bunun sebebi buÄŸdayın suyu çok fazla çekmesidir. Bu ÅŸekilde tencere kaynadıktan sonra kısık ateÅŸe ayarlanır ve içine tuz eklenir. 20 dakika geçtikten sonra içindeki tavuk bagetler çıkarılır ve etleri kemiklerinden ayrılarak parçalanır. Bu parçalar yeniden tencere içine konuluyor ve buÄŸdaylar tamamen yumuÅŸayana kadar piÅŸmeye devam eder. Yemek piÅŸerken diÄŸer yandan bir tava içine soÄŸanları küçük parçalar ÅŸeklinde doÄŸranır ve tereyağı ile birlikte pembeleÅŸene kadar kavrulur. Daha sonra içine pul biber, kırmızı toz biberi eklenir. PiÅŸmekte olan soÄŸanlara bir su bardağı kadar soÄŸuk su eklenir ve daha sonra keÅŸkek yemeÄŸi üzerine bu en son yapılan karışım eklenir. Yaklaşık 15-20 dakika tencere kapağı kapatılır ve dinlendirilir. En son biraz dinlenmiÅŸ ÅŸekilde servis edilir.

2019-07-27
Yusuf C

MISIR EKMEGI

Mısır EkmeÄŸi Tarifi İçin Malzemeler

-1 kg mısır unu

-1 paket kabartma tozu

-3 yemek kaşığı yoğurt

-yarım su bardağı sıvı yağ

-tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

-yarım su bardağı un

-su (kaynar olacak)

Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler yoÄŸurma kabına alınır, üzerine kaynar sudan 1 su bardağı kadar dökülerek kaşıkla karıştırılır.

  2. Yavaş yavaş az miktarda kaynar su ilave edilip elle yoğurulmaya başlanır.

  3. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoÄŸrulur. Fırın tepsisi güzelce yaÄŸlanır.

  4. Üzerine un serpilir ve hamur tepsiye alınır. Elle ekmek ÅŸeklinde ÅŸekillendirilir.

  5. Üzerine hafif un serpilerek 190 derecede kızarıncaya kadar piÅŸirilir.

  6. Kızarınca fırının derecesini düÅŸürüp 5 dakika daha piÅŸirip fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun

2019-07-27
Yusuf C

KÜLÜK

3-4 su bardağı un

  • Yarım paket yaÅŸ maya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı ÅŸeker

  • 2 su bardağı kadar ılık su

 

Önce yaÅŸ maya ile ÅŸekeri karıştırın ve ılık su ile eritin. Ardından karışıma unu ve tuzu ilave edin. Tuzunu da ekleyip yavaÅŸ yavaÅŸ ılık su katarak yoÄŸurmaya baÅŸlayın. İyice yoÄŸurduÄŸunuz hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın.

Mayalanan hamurdan portakal büyüklüÄŸünde parçalar koparın. Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak yarım santimetreden daha kalın olacak ÅŸekilde açın. Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya bırakın.

Yapışmaz tavanızı kızdırıp hamurları teker teker piÅŸirmeye baÅŸlayın. PiÅŸirirken 2 dakikada bir alt üst ederek iyice kabarmalarını saÄŸlayın. Her iki tarafını da iyice piÅŸirin. Bazlamalarınız hazır.

(Türkiyede Bazlama olarak bilinir ama sinopta Külük diyoruz)

2019-07-27
Yusuf C

TIRIT

Yapilisi :
Yufgayi sarip 5cm uzunlukta kesip dik olarak tepsiye koyioruz
harslanmis tavukun suyu ve et parcalirini yufganin üstüne döküoruz ve ezilmis ceviz koya bilirsiniz

Videonun son 4 dakikasi gecerli

2019-07-27
Yusuf C

MANCAR

 

1.5 litre su

  • 1 demet karalahana
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 soÄŸan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küp ÅŸeker
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

 

Suyu geniÅŸ bir tencereye alın. İnce doÄŸradığınız karalahanayı ilave edip 5 dakika kaynatın. Bulguru ilave edip kaynatmaya devam edin. Bulgurlar hafif ÅŸiÅŸmeye baÅŸlayınca ocaktan alın ve bir süzgeç yardımı ile süzün.

  • Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları zeytinyağında soteleyin. Salça ve bulgurlu karışımı ilave edip kavurmaya devam edin. Küp ÅŸeker, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
2019-07-27
Yusuf C vv vv
KESTANE BÖREGI
Malzemeler:
8 Böreklik yufka
Harslanmis kestane 1kg
Zeytin yagi
Saci biraz yaglioruz ilk yufgayi sacin üstüne seriyoruz. Yufkayi biraz su - siviyag karisimi ile biraz islatiyoruz ve seker ile hasladimiz kestaneyi uzerine serpiyoruz. Bu islemi son yufkaya kadar tekrarliyoruz. Saci istiyoruz ve böregi iki tarafli arada sivi yag surerek pisiriyoruz.
2019-07-28
Yusuf Hamur kesmesi 2019-08-02





MESAJA CEVAP YAZMAK ISTIYORSAN
Adin:
MESAJINIZ